Bruk av hjemmesidene

Siden vi begynner å få til litt aktivitet på hjemmesidene er det på tide å få involvert andre i klubben. Poenget med sidene er at alle skal bruke de, jo fler som benytter sidene og legger ut info jo bedre er det. Noen har skrevet litt på sine egne blogger, Vegar, Torodd, og Bjørn. Andre har ikke gjort så mye av seg enda. Om du har noe flyrelatert på hjertet er det bare å bruke hovedbloggen til dette.

Om alle legger ut noen setninger og et bilde eller to fra sin fineste flytur i år det det kjempemorro for andre å se og lese om det. Ikke vær redd for å skrive noe, bare tast i vei så engasjerer du deg selv og andre i flyging!

Her er noen tips om hvordan benytte sidene;

Registrering

Alle kan registrere seg og benytte sidene. Alle som registrerer seg kan opprette egne blogger, og alle OOHGK medlemmer får også skrivetilgang til hovedbloggen (forsiden) på  http://oohgk.no

Når du registerer deg får du opprettet en pilotprofil, tilgang til grupper og kan lage egne grupper, du får en oppslagstavle, og kan skrive på andre brukeres oppslagstavle. I tillegg får du din egen blogg, og kan bruke denne til hva du vil, den trenger ikke være flyrelatert.

Fyll gjerne ut info om deg selv i profilen din så andre kan finne ut hvem du er.

Blogging

Hovedbloggen på http://oohgk.no er tilgjengelig for alle medlemmer for å legge ut info. Bruk denne muligheten, du kan skrive om alt som er flyrelatert, kursing, bomturer, og rykter også. Bilder og video er fint!

Din private blogg kan du bruke som du vil, bare fantasien setter begrensninger her.

For å lage et nytt innlegg må du velge hvilken blogg du skal lage inlegget i, igjennom å velge “Mine blogger” – “navn på blogg” – Og “Ny Post” Eksemplet under viser hvordan jeg lager dette innlegget på hovedbloggen.

Ny post

Deretter er det bare å fylle ut en overskrift, og skrive i vei! Når du er fornøyd med innholdet velger du noen stikkord som beskriver innlegget, og en kategori i menyen til høyre. For å publisere innlegget klikker du på den blå “Publiser” knappen, og innlegget er nå synlig på bloggen. (Om det ikke dukker opp må du sjekke at du kanskje har postet til feil blogg)

For å legge inn et bilde i et innlegg velger du første ikonet i “Legg til media” feltet rett over redigeringsvinduet.

Legg til bilde

Last opp bilde fra PC, gi det et navn og gjerne en kort beskrivelse, og velg sett inn.

Laste opp mange bilder og lage billedgalleri

For å lage et galleri med masse bilder, typisk fra en flyhelg eller kursdag kan du gjøre følgende.

1. Lag en ny post på samme måte som over, gi den en overskrift og en kort innledning til galleriet.
  2. Viktig – Klikk på “Lagre kladd” – Hvis du ikke gjør dette blir ikke gallerifunksjonen aktiv.
  3. Sett markøren under teksten der du vil at billedgalleriet skal starte, og velg “Legg til media, bilde” på samme måte som før.
  4. Bruk Shift-click for å laste opp alle bildene i en mappe fra PC’en, eller Ctrl-click for et utvalg.
  5. Mens bildene lastes opp kan du fortløpende gi de beskrivelse og navn.
  6. Når alle er lastet opp og du har fått gjort alle endringer velger du “Lagre alle endringer”
  7. Du skal nå komme til Galleri siden, hvor du kan sortere rekkefølgen, og sette noen alternativer for visning. (Standard funker bra)

Galleriside

8. Velg “Sett inn galleri” for å lagre alle bildene i innlegget (Doh!)
  9. Du kommer nå tilbake til innleggseditoren, velg stikkord (gjerne galleri) og kategori, og klikk Publiser. Voila! Enkelt ikke sant!
    Se her for mer info; http://support.wordpress.com/images/gallery/ og http://support.wordpress.com/images/

Sette inn video

Lag nytt innlegg til en blogg som beskrevet over.

Velg en av knappene for den videotjenesten du bruker – Youtube, Vimeo, etc. Klipp og lim koden på filmen fra YouTube eller Vimeo, og sett inn i innlegget. Publiser. That’s it!

Grupper

Grupper er til for å spre info innenfor en gjeng som har samme interesse. Jeg har ikke opprettet så mange grupper enda, vi har en for Scootertauing, og en for Instruktører. For å melde deg inn i en gruppe søker du den opp, og klikker på Meld på knappen. Så vil den som opprettet gruppen få beskjed, og godta/avslå din søknad 🙂

,

No comments yet.