Hanggliderkurs – Dag 1

Første intensivkurset startet i Vågå i dag. Vi har 5 elever – Haakon kommer fra Nesna på Helgeland, Faraz og Morten kommer fra Steinkjær, Arvid fra Bergen, og Anders kommer fra Bryne.

Dagen for min del startet med å mekke utstyr og forsøke få en oversikt over rester av matriell fra siste kurs, det var et salig kaos i delebokser og det manglet oppreisere, vingerør, og diverse deler til Condoren vår. Dette skulle vært gjort i vinter, og ikke samme dag som kurset starter, men det gikk seg til med hjelp fra Haakon på baufila. Jeg måtte lage to nye skoleoppreisere til Condoren, samt montere vingerør som Affern heldigvis fant i garagen sin 🙂

Mens jeg rigget Condor og 50cc scooterndro Harald til Otta for å plukke opp den siste eleven som kom med toget, og han fikk henta to trøtte trøndere som kom til Klones 05:30 i morrest etter å ha feiret bryllup i går(!), de fikk seg noen timers søvn mens vi gjorde klart til kursing.

Forholdene på Sørem var perfekte hele morgenen mens vi gjorde klart, og det var 1 m/s fra vest mens elevene fikk prøve å løpe med Condor, og fikk sine første trekk. Harald N Atle og Olav O fløy ned fra Vole og landet mens vi kurset.

Etter at alle elever hadde 4 turer hver kom det litt mere vind fra vest pga. byger og termikk, så vi fortsatte med litt starttrening inntil alle var slitne. Lunch på Bokhandeln Kafe.

Øyvind Jordet m/ broder kom over fra Tynset for å lære seg hvordan scootertowingen foregår. De dro opp på Vole for å fly kveldstur, men bakvinden kom akkurat når Øyvind tok på seg sæla.

Status på dagen;

Instruktør;
Øyvind Ellefsen

Hjelpere;
Harald Nergaard
Øyvind Jordet

Opptrekk: ca 15 + 15-20 løpeturer
Knekte oppreisere: 1
Groundloops: 1
Timer med mekking: 6
Andre hendelser: Ingen.

,

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes