Hanggliderkurs – Dag 2

I dag var alle oppe 6 om morran for å utnytte rolige vindforhold. Det var en noe trøtt gjeng til frokost, men alle våknet til liv når det ble tid for å fly. Vi fikk kanonbra progresjon på formiddagen, med ca. 40 opptrekk på Condor før klokke 11. Alle starter og flyr bra, fartskontroll og retning begynner å komme seg bra også.

Vi slepte Condor frem til ca. 12, etter en lang lunch fikk vi problemer med 50cc scootern, det viste seg å være defekt tennplugg, så etter å ha romstert i alle skuffer på Statoil i Vågå fant jeg en ny plugg som lignet, og etter litt improvisasjon og mekking fyrte scootern og gikk som ei klokke. (Vi må ha en plugg eller to liggende, den soter nok fort igjen)

Når scootern var operativ igjen hadde vinden tatt seg opp litt, så vi avsluttet praktisk flyging for dagen, slik at alle elevene kunne lese de første kapitlene i læreboke og gjøre seg kjent med manualen til WillsWing Falcon 3 som vi skal fly i morgen om været tillater det.

Øyvind Jordet fikk intro til opptrekk med 125cc scootern på Falcon, og fikk seg et par turer + at Harald også fikk lufta seg litt på den. Det gikk et par weaklinker pga. litt mye vind i høyden, men ingen dramatikk.

Kvelden min gikk til produksjon av nye skoleoppreisere til Falcon 3 vingene, jeg fant ut at rørkuttern min var litt for liten til de originale oppreiserne, så jeg måtte snekre en rigg så jeg kunne kappe rør med stikksaga. Biltemas proff-baufil holdt bare et par rør før tennene på bladet begynte å falle av… Dette tar en god del tid, men jeg fikk ihvertfall laget tegninger og målsatt hvordan rørene skal se ut;

Tegning og mål på rør for skoleoppreisere

Tegning og mål på rør for skoleoppreisere

Morgendagen starter 06:00 igjen, det er meldt rolig vestavind fra morran, så kommer regn og mer vind midt på dagen så da er planen å avslutte ute og kjøre teoriundervisning noen timer. Planen er at alle skal få prøvd noen turer med Falcon vingene i morgen.

Status på dagen;

Instruktør;
Øyvind Ellefsen

Hjelpere;
Harald Nergaard

Opptrekk: ca 40
Knekte oppreisere: 0
Groundloops: 0
Timer med mekking: 6 (1 time mekking på 50cc, 5 timer produksjon av oppreisere, div. vedlikehold av utstyr)
Andre hendelser: Bikkja til Øyvind spiste oppvasksvampen på klones, lærte seg å smyge seg ut av halsbåndet og jage hangglidere, samt tygge av tauet som den var satt fast med.
Arvid har badet i Vågåvannet, han mente det var fin temperatur.

,

One Response to Hanggliderkurs – Dag 2

  1. Gunnar Antonsen August 8, 2011 at 11:25 am #

    Øyvind og Harald er kjempeflinke.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes