Hanggliderkurs – Dag 3

Igjen var det meldt fint vær fra morran, så alle var oppe klokka 06:00 og første slepet var i gang før 07:00. Vi fikk en flott morgen, sola tittet etterhvert frem imellom skyene og tilnærmet perfekte vindforhold med svak østavind hele dagn frem til klokka 13:00 når vi stoppet praktisk flyging.

Elevene startet med et par trekk på Condoren hver, for å finpusse start og landing, før det var over på Falcon 170 og 195. Alle fikk fine turer med Falcon vingene, det var et par skeve starter til å begynne med men disse kom ikke i lufta før jeg stoppet slepet. Etterhvert dukket det opp et utfordringer hvor en elev ble passasjer og lot vingen bestemme retningen til skogs. og en annen elev testet ufrivilling stall i 4.5 meters høyde. Begge kom fra det med en bøyd oppreiser og et par nye blåmerker, samt masse erfaring fra hva man ikke skal gjøre!

Fra ca. 14 til 18 kjørte vi teoriundervisning med gjennomgang av aerodynamikk, meteorologi og litt praktisk flyging. Vi hadde håp om noen kveldsturer, men vestavinden slo kraftig inn i kveld og det blåser 10 sekundmeter vest nå. Det er meldt vestlig og regn de neste dagene, men vi satser friskt i morra og prøver oss fra 06:00 igjen før vetavinden våkner.

Jeg brukte siste rest av kvelden i dag til å produsere to nye skoleoppreisersett til F3 195. Vi fant også ut at det ikke holder med bare en 4mm popnagel for å holde sleeve på plass når elevene lander hardt. Har gått over til to stk. 4,8mm, og moddet eksisterende sett til å bruke 2 popnagler for hver sleeve.

Status på dagen;

Instruktør;
Øyvind Ellefsen

Hjelpere;
Ingen

Opptrekk: ca 35
Knekte oppreisere: 2
Groundloops: 0
Timer med mekking: 2
Andre hendelser: Både skogstur og stall-øvelse ble filmet, og skapte god stemning i TV-stua under middag på Klones. En av elevene er på dop, en annen har begynt å fly barføtt – dette lover bra!

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes