Hanggliderkurs – Dag 5

Det var fortsatt mye vind i Vågå på morgenen, vi tok en tur til Bøverdalen for å rekognosere litt, det var rolig og fint men det var fortsatt ikke slått på noen egnede jorder, og den hovedlandingen er litt for rufsete og full av stein for elever som ikke lander 100% enda.

Vi gav ikke opp av den grunn, og kjørte til Vinstra og “Køntry jordet”. Der var bonden velvillig og vinden rolig, så vi rigget til og fikk til et 20 talls turer på ettermiddagen i tildels helt rolige forhold (Det blåste enda 16 m/s på Vole mens det var vindstille på Vinstra). Turene var ikke helt optimale pga. høyt gress, og det ble et par bråstopper i gresset med redusert selvtillit og bøyde oppreisere som resultat, men alt i alt ble det en fin flydag.

Vi avsluttet med middag på Kina’n på Vinstra, Biff ala Thai og fritert banan gjorde godt etter en lang dag ute.

Her er våre nye småspurver på første kurs;

Fra V. Andreas, Haakon, Faraz, Morten og Arvid

Fra V. Anders, Haakon, Faraz, Morten og Arvid

Status på dagen;

Instruktør;
Øyvind Ellefsen

Hjelpere;
Ingen

Opptrekk: ca 20
Knekte oppreisere: 4
Timer mekking: 0(!)
Groundloops: 0
Andre hendelser: En container ved siden av landingen viste seg å inneholde en hangglidermagnet. Slått gress + line med knuter + kasteblokk = 50cc som sliter…

,

One Response to Hanggliderkurs – Dag 5

  1. Terje Brønstad August 11, 2011 at 7:53 am #

    Artig å lese hvordan det går Øyvind. Tar av meg hjelmen for din innsats og ståpåvilje. Håper eleven får god oppfølging av sine klubber etter kurset. Lykke til videre.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes