Hanggliderkurs – Dag 6

En flott dag for flyging fra morgenen. Jeg var oppe 05:45 og sjekket været, det var svak østlig trekk på Vågåvannet så da ble det vekkerunde og tidlig frokost før vi rigget opp til flyging på landingen på Rikssenteret i Vågå. Etterhvert snudde vinden fra vest til øst, men vi bare snudde taueretning og fortsatte frem til ca. 12 før det ble en lang lunch.

Bra progresjon, men det dukket desverre opp noen gamle uvaner fra elevene innimellom som gjør at vi må ta et skritt tilbake og bygge opp selvtillit igjen. Det gikk veldig mye oppreisere i dag på mange unødvendige dårlige landinger.

Etter lunch ble forholdene vanskelige med svært skiftende og svak vind, trodde aldri jeg skulle oppleve så lite vind på en termisk dag i Vågå, Vågåvannet lå speilblankt hele dagen. Olav opsanger fløy 120 km out&return til Frya, og hadde meget bra forhold underveis med skybas på nesten 2500.

Vi avlsuttet klokka 19 etter mye venting og lite flyging i vindstille og medvind alle veier.

Status på dagen;

Instruktør;
Øyvind Ellefsen

Hjelpere;
Ingen

Opptrekk: ca 60
Knekte oppreisere: 7
Timer mekking: 0,5
Andre hendelser: Hans Brenna (Elev i Jetta) fikk sin første skybas og lengste tur i dag på 55minutter fra Vole, gliset gikk nesten rundt.

,

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes