Linker og info til elever

Her er en samling med info og linker til elever på og etter hanggliderkurs.

Pensum;

Logging og software

Hjemmesider og info

Vær og vind

  • yr.no – Beste og mest oppdaterte prognoser. Merk at vind er i 10m over terreng, interpolert, så dette er ikke så relevant for oss.
  • RASP – Termikk, høydevind, sounding, etc. Egen App for telefon. Enkleste og beste termikk/soaring prognoser.
  • RASP avansert – Mere detaljert RASP for Scandinavia.

Utstyr og hanggliding

Alle elever må få godkjent hangglider og sele av instruktøren før de kjøper utstyr. Dette for å sikre elevene’s sikkerhet og best mulig progresjon.

De anbefalte vinger etter kurs er;

Andre og evnt. eldre modeller må avklares med instruktørene før innkjøp. Felles for disse anbefalte vingene er at de er designet for å være så lettflydde og sikre som mulig, og gir en helt annen flyglede og progresjon enn mer avanserte vinger. Vi har som instruktører sett altfor mange elever gjøre seg selv en bjørnetjeneste ved å kjøpe seg for avansert utstyr. Jeg gjorde selv denne feilen som nybegynner, og sleit veldig med en altfor avansert vinge som ikke var noe gøy å fly.

En Falcon/Malibu/Fun er en investering som dere ikke vil angre på, og når dere er klare til å oppgradere til en mer avansert vinge er det ikke noe problem å selge denne igjen for nesten samme pris, da disse er svært  ettertraktet på bruktmarkedet.

Det finnes ikke noe fungerende bruktmarked på nett desverre, det som dukker opp på Finn er som regel helt ubrukelig, men Facebook gruppa Kjøp og salg av hanggliderutstyr kan funke litt bedre. Instruktørene i klubbene er også flinke å videreformidle utstyr.

Dere kan også leie kursvingene fra klubben etter avtale. Se prislista for OOHGK’s utleiepriser

Forhandlere

  • ellefsen.net – Skyline, Flytec, + diverse tilbehør – Telefon 93220688 – Webshop
  • Olav Opsanger – Moyes – Telefon 91676536 – Webshop (Lite oppdatert på Moyes)
  • Alf Oppøyen/Airfun – WillsWing og WoodyValley – Telefon 90821134

Instrumenter

Det er Flytec som er det mest brukte merket, i tillegg finnes det en skog av mindre kjente og brukte fabrikanter. Vi anbefaler å kjøpe en Flytec vario da de har høy kvalitet og er enkle å bruke. Om du vil ha med eller uten GPS er opp til deg, men de aller fleste ønsker GPS for å kunne se bakkefart og også analysere trackloggen i etterkant. Brauniger varioer er det samme som Flytec, disse to merkene er slått sammen til Flytec for 10 år siden.

Når du kjøper instrument er det lurt å ta det fra en HG forhandler så du får med rett feste.

  • Flytec Element / Track – Enkleste instrument med GPS. Dekker alle behov fra kurs og til konkurranse og distanseflyging.
  • Flytec Connect 1 – For de som har utstyrsdilla og vil fly distanse og konkurranse.

Det finnes også helt OK brukte varioer på markedet, men pass på at dere får med HG feste.

Hjelm

Dere bør skaffe egen hjelm under kurset, dette finner dere hos Termikk&Rotor i Dronningens gate 13 i Oslo (Inn i bakgården). De har bra utvalg i butikken, dere får prøve og finne hvilken modell og størrelse som passer. Dere må kjøpe helhjelm, om den har visir må dette kunne tas av. Det er kun sertifiserte hjelmer som er tillatt til HG/PG flyging i Norge.

Hangglidersele

Hangglidersela må passe din lengde og omfang, en sele som ikke passer er ubehagelig å fly med, og gir ikke spesielt god flyglede. Moderne distanse/konkurranseseler er ofte helt OK for elever da de er lette å bruke, og forenkler landing med slider-system i opphenget som gjør det svært enkelt å komme seg opp i sela ved landing. Sjekk med instruktørene før dere kjøper noe brukt eller nytt.

Nye avanserte seler leveres skreddersydd til piloten, som gir perfekt passform og komfort, prisen er også deretter.

Noen aktuelle modeller på nye seler;

Skyline Speed – Det beste på markedet, avansert sele med høy sikkerhet og komfort, leveres skreddersydd.

Moyes Contour – Fin allrounder for nybegynnere til avanserte piloter.

WoodeyWalley Flex – Grei nybegynnersele

Nødskjerm

Nødskjermer leveres i mange størrelser, den skal være stor nok til å bære både piloten, vingen, sele og alt pikkpakk man har med seg. Pass på at dere ikke kjøper en brukt PG nødskjerm da disse ikke kan benyttes i HG. En for stor skjerm vil åpne for sakte, mens en for liten skjerm vil gi høy vertikal hastighet og høy risiko for skader ved ankomst.

Se her for nye skjermer;

http://www.moyes-skyline.no/produktkategori/nodskjerm/

 

Ta gjerne kontakt for å etterlyse ting som mangler, eller linker dere ønsker å få med på denne infosiden!

Powered by WordPress. Designed by WooThemes