Landingsvideo, høstlig på Sundvollen.

Jeg filmet fra kjølen for å lage en video til elevene som viser innflyging og landing på Sundvollen. Håper dere klarer å se hva som skjer. Jeg startet innflygingen for høyt for å vise manøveren vi har snakket om på teorikurset hvor man tar et langt base-leg (sidevindslegg), snur mer enn 180 grader og så siste 90 graders tilbake inn på finalen. Da mister vi mye høyde pga. de to ekstra svingene, så det er viktig å ikke overdrive, den siste overskuddhøyden er lett å bli kvitt med å dra på fart på finalen.

På videoen ser dere ettherhvert landingsjordet mot slutten av videoen. Jeg flyr til høyre for landingsjordet over veien, svinger 90 grader venstre ca. halvveis inn på jordet og krysser jordet. Tar en ny 90 grader venstre når jeg har krysset hele jordet, og flyr medvindslegget over trerekka langs kanten på jordet.

Ser inn mot landing og verifiserer at jeg er høyt, tar en ny 90 grader venstre til base-leg når jeg er over enden på jordet. Ser inn mot landing og vurderer høyde hele tiden. Flyr et langt base-leg, og snur litt mer enn 180 grader over veien igjen, inn mot landing, og svinger 90 grader høyre med litt sideslipping til finalen når jeg er i passe høyde over tretoppene. Drar på fart ned til et par meter over bakken og holder den høyden til farten er på stall, skyv opp og ut.

(Mye ukoordinert svinging ser jeg nå, tydeligvis lenge siden jeg har flydd Litespeed… Jaja, ikke lenge til termikken tar tak nå)

Jarle, Harald og jeg fikk ihvertfall flydd en nydelig sklitur. Lenge siden jeg har sett fjorden så speilblank.

Noen bilder;

One Response to Landingsvideo, høstlig på Sundvollen.

  1. Torodd Evensen November 26, 2009 at 10:34 pm #

    Flott! Skal bli morro 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes